مرکز غواصی در کیش
جزیره کیش با داشتن بکرترین و غنی ترین ریفهای مرجانی و همچنین آب های زلال و شفاف یک مکان بسیار عالی برای غواصی و دیدن شگفتی های زیر آب است. اگر قصد سفر به کیش را دارید پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه این تجربه منحصر به فرد و به یادماندنی چشم نپوشید و از سفر به اعماق آب ها لذت ببرید ، به خصوص که غواصی در کیش توانایی خاصی لازم ندارد و هر فرد با گذراندن یک جلسه آموزشی حدود بیست دقیقه می تواند راهی اعماق دریا شود،هم چنین سایتهای کم عمق این جزیره برای غواصی تمامی افراد و حتی اشخاص مبتدی بسیارمناسب است.حتما در تور کیش از این فرصت استفاده کنید.
سایت های غواصی کیش
ریفهای مرجانی شرق جزیره کیش از غنی ترین و زیبا ترین مناطق و مساعد ترین سایتهای غواصی و تفریحات آبی کیش است. پوشش مرجانی این ناحیه ،هرساله مورد بازدید بسیاری از علاقه مندان قرار می گیرد. غواصی در کیش در تمام طول سال امکان پذیر بوده همچنین وجود مراکز آموزشی و تفریحی غواصی درکیش و دایره وسیع آبزیان و موجودات دریایی در سایتهای غواصی کیش که خفاش ماهی، اژدر ماهی، سرخو، دختر ناخدا، بلک تیپ، باراکودا، اسکورپیون، سفرهماهی، استون، صدفها، لاکپشتهای پوزه عقابی و پشت سبز، انواعِ مرجانهای طبقاتی، مغزی و سافت کورال و… تعدادی از آنها هستند ، این جزیره را تبدیل به قطب غواصی کشور نموده است.
معرفی سایتهای غواصی در کیش:
1 - سایت غواصی بیگ کورال کیش
از سایتهای زیبای جزیره ، می توان به سایتهای بیگ کورال و ژوراسیک پارک اشاره کرد. این ریفهای مرجانی واقع در شرق جزیره ، دارای اکوسیستم غنی و زیبائی می باشند که چشمان هزاران غواص ایرانی و خارجی را در طول سال ها به خود خیره کرده است. عمق این دو سایت به هنگام مد کامل متجاوز از 6 تا 8 متر و هنگام جزر کامل کمتر از 5 متر میباشد این سایتها از تنوع فراوانی از آبزیان برخوردار اند.
برای دسترسی به این سایتها میتوانید از مراکز غواصی موجود در جزیره و قایق های غواصی استفاده کرده و یا می توان با اتومبیل به ساحل هتل سیمرغ و از آنجا به سایت بیگ کورال رسید .
2 - سایت غواصی ساترن کرک کیش:
ساترن کرک یا شکاف جنوبی از دیگر سایت های غواصی در کیش می باشد که بسیار زیبا بوده ، اما به دلیل دوری نسبی ،ملاقات کننده ی کمتری داشته است.این سایت در 5کیلومتری جنوب جزیره کیش قرار دارد و از شکافی تشکیل شده است که تا عمق 22 متری نیز ادامه پیدا می کند.
دسترسی به این سایت فقط با قایق و با استفاده از مراکز سطح جزیره کیش امکانپذیر است.
از آبزیانی که در این سایت به چشم می خورند ، می توان دسته های بزرگ باراکودا، بلک تیپ و خفاش ماهیان را نام برد. با توجه به جریان آب این منطقه ، غواصی در این سایت نیاز به تجربه و تبحر فراوان در غواصی داشته وبرای افراد تازه کار مناسب نمی باشد. اگر دوست دارید که غواصی را به طور حرفهای ادامه دهید و بهترین غواصی در کیش را تجربه کنید، به مرور زمان میتوانید از سایتهای ساده به سمت سایتهایی مانند ساترن کرک حرکت کنید و از شنا در میان ابزیان و جانوران زنده شگفت زده شوید .
3 - سایت غواصی کشتی داما:
این کشتی باربری سنگالی در عمق 33 متری آبهای جنوب شرقی کیش ودرفاصله 6.5کیلومتری از جزیره به پهلوی راست خود خوابیده است ، در پائیزسال 1384 به دلیل آبگرفتگی موتورخانه ، اعلام وضعیت بحرانی نمود، اما از درخواست کمک سر باز زد. صبح روز بعد به دلایل نامعلومی غرق و پس از گذشت مدت کوتاهی، تبدیل به زیستگاهی مصنوعی برای آبزیان و همچنین سایت جدیدی برای غواصی شده است.
ورود به بدنه کشتی از طریق پنجره کابین فرماندهی امکان پذیراست و جهت ورود به بدنه کشتی، فراگرفتن دوره تخصصی کشتیهای غرق شده الزامیست پروانه کشتی نیز که مکان مناسبی جهت عکاسی به شمار می رود در عمق 30 متری قرار دارد. از آبزیان این منطقه می توان خفاش ماهیان، باراکودا ، انواع سنگسر، سرخو و نیز اژدرماهیان را نام برد.دستیابی به این کشتی مغروق که مکان زیبا و مناسبی برای آموزش دوره تخصصی کشتی های غرق شده می باشد فقط با قایقهای غواصی امکان پذیراست.
لازم است بدانید که برای غواصی در سایت این کشتی، فراگرفتن دوره تخصصی غواصی کشتی الزامی شده است.
4 - سایت غواصی کلبه هور کیش:
این سایت در غربی ترین دماغه جزیره کیش و در مکانی به همین نام واقع گردیده است و از مکان های مناسب برای غواصی است، ورود به این سایت از طریق ساحل کوچک جنوب آن و یا از طریق پرتگاه صخره ای غرب آن امکان پذیر می باشدزمانیکه وزش بادهای شرقی غواصی را در این نواحی ناممکن می کند می توانید از غواصی در این سایت لذت ببرید.در ساحل جنوبی سایت کلبه هور ( محل ورود و خروج به سایت)، غاری کوچک به طول 5 متر وجود دارد که عبور از آن به هنگام مد کامل بسیار لذت بخش خواهد بود. عمق سایت غواصی کلبه هور از شمال به جنوب بیشتر می شود و تا 8 متر نیز ادامه می یابد.
5 - سایت غواصی کشتی یونانی
سایت کشتی یونانی از نقاط مساعد برای غواصی است که نسبت به سایر سایت ها کمتر مورد توجه قرار می گیرند . عمق آب دراین سایت 4 تا 5 متر و عمق آب در قسمت پروانه 8 متر است ، لذت بازدید از پروانه این کشتی به هنگام غواصی، لحظاتی بی نظیری را رقم می زند.
بستر اطراف این کشتی به گل نشسته پوشیده از آهن آلات و قطعات فولادی می باشد. ورود به سایت کشتی یونانی از طریق پله های تعبیه شده در پارک ساحلی مقابل کشتی تسهیل گردیده و به آسانی با شنای بر سطح در عرض چند دقیقه می توان به زنجیر لنگر رسید. همچنین بازدید از درون این کشتی نیز از حفره شمالی آن امکانپذیر می باشد ، اما ورود به بدنه به دلیل پوسیدگی آن بسیار خطرناک است.
6 - سایت غواصی سمبارون
این سایت نهفته در غرب جزیره کیش ،دارای زیبا ترین و بکرترین سواحل مرجانی می باشد ، بین جزیره کیش و هندورابی قراردارد وفاصله سمبارون تا جزیره کیش 10 کیلومتر و تا هندورابی 7 کیلومتر می باشد و دلیل بکر بودن این سایت غواصی نیز فاصله کوتاه آن از جزیره کیش است . دسترسی به سایت سمبارون از طریق اجاره روزانه قایق از بندرگاه کیش و همچنین به هنگام بازگشت از هندورابی امکان پذیر است. فاصله سمبارون تا جزیره کیش 10 کیلومتر و تا هندورابی 7 کیلومتر می باشدو عمق آب در این سایت حدود 10 تا 12 متر می باشد.اگر به دنبال مکانی برای غواصی حرفه ای هستید به این سایت بروید چراکه این سایت برای غواصان مبتدی توصیه نمی شود.
7 - سایت غواصی زوبیچ
زوبیچ نیز سایتِ مناسب دیگری برای غواصی در کیش و آموزش غواصی در کیش است. در زوبیچ در کنار مرجانهای انبوه و زیبا، مجسمههای دریاییای وجود دارد که آبزیان زیادی در آنها زندگی میکنند. عمق سایت زوبیچ مابین ۴ الی ۶ متر است و به همین دلیل مبتدیان و حتی کودکان در این سایت، آموزش غواصی میبینند. این سایت امن، زیبا و شگفتانگیز روبروی هتل داریوش واقع شده است.
تاریخچه غواصی در کیش
سالهاست در آبهای فیروزهای رنگِ جزیره کیش غواصی انجام میشود و تاریخ غواصی در کیش به سال های خیلی دور برمی گردد. زمانیکه غواصی در قالب واژه “صیف” شناخته میشد. هنوز هم البته این “صیف” و “صیافی” در میان برخی از مردمِ بومی جنوب کاربرد دارد. امروز نیز هرگاه از غواصی سخن میگوییم، اولین جاییکه برای انجامِ آن به ذهنمان خطور میکند، کیش است.
بنابر روایاتی، تاریخچه غواصی به دوران خشایارشاه برمی گردد؛ درآن زمان شاه از غواصی یا صیف به عنوان راهی برای بیرون کشیدن صندوقچههای طلا و غنایم از کف دریا استفاده میکرد؛ جواهراتی که از آنِ کشتیهای غرقشدهای بود که به دلیل تجارت و یا دلایل دیگری به سواحل جنوبی ایران در حرکت بودند.
ایرانیان را از پیشگامان غواصی می دانند زیرا در گذشته برای بیرون کشیدن مروارید وغنایم از زیر دریا از غواصی استفاده می کردند و هیچ راه دیگری برای فرورفتن دراعماق دریا در گذشته وجود نداشته ، در نتیجه غواصی نقش مهمی را ایفا میکرده است.
هم چنین پهلویها غواصی را به عنوان یکی از تفریحاتِ اشرافی خود بر می گزیدند و این نشان دهنده ی اهمیت غواصی در همه دوره های تاریخی ایران است .
به دلیل همین پیشینه است که امروز سایتهای غواصی زیادی در جزیره کیش وجود دارند و غواصی در کیش از بهترین گزینههای تفریحی آن است. به خصوص آنکه حالا غواصی بانوان در کیش نیز رشد چشمگیری داشته و مربیان زیادی با آموزش غواصی در کیش به رشد این رشته ورزشی کمک کردهاند.
نکاتی درباره غواصی کیش
برای آنکه غواصی در کیش را تجربه کنید، باید درباره آنچه انجام خواهید داد و فضایی که خواهید دید آموزش ببینید و راهنمایی شوید.
آموزش غواصی در کیش یکی از ملزومات است.به هنگام این تجربه منحصر به فرد و به یادماندنی، مربیان مرد یا زن غواصی به شما آموزشهای لازم را خواهند داد و با شما به سایتهای متنوع و زیبای غواصی کیش خواهند آمد.
غواصی در کیش میتواند در همه فصلهای سال مطلوب باشد. بنابراین هر زمان که به این جزیره زیبا سفر کنید طعم غواصی در آبهای نیلگون خلیج فارس و حیات دریایی مرجانی را خواهید چشید.
علاوه بر غواصی بانوان در کیش، کودکان نیز میتوانند در این جزیره غواصی کنند. کودکان ۷ تا ۱۳ نیز میتوانند آموزش غواصی در کیش را ببینند، با مربیان به زیر آب بروند و شگفتیهای زیر دریا را ببینند.
پس میدانیم که هرکسی میتواند با یک آموزش و راهنمای خوب در جزیره کیش غواصی کند.
نکته مثبت دیگر درباره غواصی کیش این است که در این دریا برخلاف بسیاری سواحل مشابه دیگر، کوسه وجود ندارد و امنیت بالای غواصی در کیش نیز سبب رشد و محبوبیت آن شدهاست.با این حال لازم است تا به راهنماییهای مربی حین آموزش غواصی در کیش گوش دهیم، در مسیری که او میگوید حرکت کنیم، به مرجانها و آبزیان دست نزنیم و در نهایت با رعایت مواردی که از پیش آموزش دیدهایم خاطره خوبی از غواصی در کیش ثبت کنیم.
اگر به غواصی در یک سایت بکر با زیباییهای بینظیر و کمتر دیده شده علاقه داشته باشید، سایت سمبارون یکی از بهترین سایتهاست. سمبارون سایتی مرجانی با عمقی از ۱۲ تا ۱۶ متر است و آبهای اطراف آن عمقی نزدیک به ۶ متر دارند. بکر بودنِ این سایت به دلیلِ دوری نسبی آن از جزیره کیش و قرارگیریاش ما بین جزیره کیش و جزیره زیبای هندورابی است. این سایت چندان مناسبِ افراد مبتدی و کسانیکه برای اولینبار غواصی میکنند نیست. افرادی که به طور حرفهایتر قصد غواصی در کیش را دارند به این سایت برده میشوند.
همین طور که دیدید، کیش امکانات زیادی برای غواصی دارد و شاید هیچکجا مانند کیش برای غواصی تا این حد مطلوب و شناخته شده نباشد. همین حالا تصمیم بگیرید که شنا در دنیای زیر آب را در سفر به کیش تجربه کنید.